Suomen fotoniikka-alan yritykset esittäytyivät Laser World of Photonics- tapahtumassa  Münchenissä 13.–16.5.2013

Tänä vuonna messuille osallistui ennätysmäärä suomalaisia fotoniikka-alan yrityksiä. Kansallisen fotoniikkaklusterin organisoimalla Photonics Finland- osastolla oli yhteensä seitsemän yritystä eri puolilta Suomea: Hypermemo Oy, Rikola Oy, Modulight Oy, Primoceler Oy, Nanocomp Oy, Oplatek Group Oy, sekä Nanofoot Finland Oy.
 
Suomen fotoniikka-toimiala kehittyy huimaa vauhtia, ja jatkaa ripeää kasvuaan. Joka toinen vuosi järjestettävät messut ovat fotoniikka-alan tärkein tapahtuma Euroopassa. Messujen yhteydessä järjestettiin myös European Optical Societyn (EOS) EOSMOC- ja EOSOF-kongressit.   
 
Näytteilleasettajia messuilla oli yli 1 000, kävijöitä noin 30 000. Nanocomp Oy:n myyntijohtaja Matti Eronen oli hyvin tyytyväinen messujen antiin. ”Kävijöitä osastolla oli runsaasti, ja kontakteja kertyi hyvin.”
 
Fotoniikka on valon tuottamiseen, käsittelyyn ja tarkkailuun perustuva modernin optiikan alue, joka mahdollistaa esimerkiksi seuraavan sukupolven elekäyttöliittymien toiminnan. Pelikonsoleista yhä useampiin arkipäivän laitteisiin ja teollisuuden sovelluksiin laajeneva elekäyttö perustuu ihmissilmälle näkymättömään valoverkkoon, jota vasten liike tunnistetaan ja muutetaan ohjauskomennoiksi. Lukuisten sovellusalueidensa ja erittäin suurten kasvuodotustensa vuoksi fotoniikka on nostettu yhdeksi EU:n avainteknologioista.
www.photonics.fi