Fotoniikan instituutti

Modernin optiikan ja optoelektroniikan tutkimus on Suomessa keskitetty Fotoniikan instituuttiin, joka toimii Itä-Suomen Yliopiston Joensuun kampuksella. Euroopan parhaimpiin kuuluvia laboratorioita ja osaamista hyödynnetään tutkimuksen ja koulutuksen lisäksi elinkeinoelämän tarpeisiin. Fotoniikan instituutti tuottaa tietoa soveltamis- ja valmistusmenetelmistä, jotka ovat herättäneet laajaa mielenkiintoa globaaleilla markkinoilla.

Fotoniikan opiskelu Joensuussa

Itä-Suomen yliopistossa voit opiskella fotoniikan maisteriksi. Fysiikan perusopinnot antavat samantasoiset valmiudet kuin teknilliset opinnot, ja luonnontieteet tarjoavat laajat mahdollisuudet soveltaa tietoa työelämässä. Joensuuhun perustettu fotoniikan kaupallistamiseen keskittyvä professuuri avaa ovia sinunkin tulevaisuuteesi.

Lue lisää fotoniikan opiskelusta Itä-Suomen yliopistossa >

Fotoniikka työelämässä

Ilman fotoniikkaa ei olisi valokuitua eikä laserleikkausta tai kameroita ja kosketusnäyttöjä sellaisina kuin me ne tunnemme. Fotoniikan mahdollisuudet teknologian ja lääketieteen alalla ovat rajattomat. Yhdistämällä valon ja sähkön parhaat puolet, tehdään innovaatioita kuten sähköinen paperi, tulostettava optiikka ja lääketieteellinen tähystys nano- ja biofotoniikan keinoin.